NavMenu

Otvoren javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja u FBiH - Ovogodišnji budžet 50 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 27.02.2018. 13:52
Komentari
Podeli
(Foto: aslysun/shutterstock.com)
Federalni zavod za zapošljavanje u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje danas (27. februara 2018. godine) je objavio Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018, a sutra će biti objavljen Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018.

Kako je nedavno izjavila za medije direktorica Zavoda za zapošljavanje FBiH Helena Lončar ovogodišnji budžet za sufinansiranje zapošljavanja iznosi oko 50 mil KM, od čega je 12,7 mil KM iz kredita Svjetske banke. Dodala je da je cilj zapošljavanje najmanje 11.000 osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH.

– Programom će se kroz različite mjere obuhvatiti mladi do 30 godina i žene, te teže i posebne kategorije nezaposlenih osoba – rekla je tom prilikom Lončar.


Zavod će sufinansirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja. U ovoj godini, Zavod će, takođe, sufinansirati mjeru nazvanu "Tražim poslodavca".

Za program sufinansiranja Start up samozapošljavanja planirano je 6 mil KM, a poticajne mjere se odnose na poduzetništvo za mlade, za žene i poduzetništvo za sve.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za dvije godine i treća traka preko Romanije - Predstavljen projekat vrijedan 6 mil KM

U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo juče je održana prezentacija glavnog projekta "Izgradnje dodatne trake za spora vozila na magistralnom putu M-19 (nova oznaka MI 114), dionica Podromanija–Sumbulovac, prevoj Romanija", koji bi trebalo da znatno olakša funkcionisanje saobraćaja na relaciji Sokolac-Pale, da omogući brži protok vozila i poboljša bezbjednost saobraćaja na ovoj, izuzetno frekventnoj, saobraćajnici. Vrijednost projekta je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.