NavMenu

Vlada KS izdvaja oko milion maraka za obnovu stadiona Asim Ferhatović Hase i Grbavica

Izvor: Klix Utorak, 17.10.2017. 14:39
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić obišli su danas stadion Asim Ferhatović Hase povodom najave o izdvajanju novca za rekonstrukciju ovog sportskog objekta.

Nakon obilaska stadiona, Konaković je rekao da je potrebno izdvojiti oko milion konvertibilnih maraka da bi stadion ispunio standarde za odigravanje međunarodnih utakmica.

- Vidjeli smo u kojem stanju potreba je stadion. FIFA-ine komisije su uočile nepravilnosti koje se odnose na infrastrukturu stadiona, a radi se o rasvjeti, VIP mjestima, sigurnosnim zonama i terenu koji je u relativno boljem stanju od onog na stadionu Grbavica - rekao je Konaković.

Naglašava da Vlada KS priprema rebalans budžeta za sjednicu u četvrtak, te da će u stadione Asim Ferhatović Hase i Grbavica biti uloženo minimalno po 500.000 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.