NavMenu

Stiže pomoć poljoprivrednicima u RS - Vlada uplaćuje 11 mil KM do kraja avgusta zbog štete od suše

Izvor: Capital Utorak, 08.08.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Vlada Republike Srpske zaključila je danas (8. avgusta 2017.) da će poljoprivrednicima do kraja avgusta biti uplaćeno 11 mil KM zbog ogromne štete od suše.

Predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović rekla je da će biti uplaćeno i 5 mil KM kroz poseban paket mjera podrške jesenjoj sjetvi.

Ona je dodala da će poljoprivrednicima biti isplaćeno i 5 mil KM iz klirinškog duga za kapitalna ulaganja, prije svega za sisteme za navodnjavanje.

Nakon sjednice Vlade Republike Srpske na kojoj je razmatran izvještaj o uticaju suše na poljoprivrednu proizvodnju, kao i prijedlog mogućih mjera, Cvijanović je navela da bi poljoprivrednici mogli dobiti i dodatnih 10 mil KM ako bude usvojen zakon o akcizama.


Premijer Srpske je podsjetila da su sve obaveze iz prošle godine prema poljoprivrednicima izmirene, a da je za ovu godinu do sada isplaćeno 20 mil KM, što je trećina agrarnog budžeta.

Jedan od zaključaka Vlade Srpske je i zahtjev Savjetu ministara BiH da hitno riješi problem sa Hrvatskom u vezi sa pravilnikom kojim je ova zemlja povećala takse za pregled voća i povrća sa 12 na 270 EUR ili da budu uvedene recipročne mjere.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.