NavMenu

Pavgord ponudio 45 mil KM za otkup svih potraživanja Fabrike glinice Birač

Izvor: Capital Četvrtak, 08.06.2017. 08:27
Komentari
Podeli
Vlasnik preduzeća Pavgord iz Foče Gordan Pavlović ponudio je juče, 7. juna, da za 45 mil KM otkupi priznata potraživanja od svih povjerilaca Fabrike glinice Birač u stečaju koja iznose 90 mil KM.

Skupština povjerilaca FG Birač u stečaju juče je odlučila da povjerioci u roku od osam dana, posredstvom Okružnog privrednog suda Bijeljina, od uprave Alumine zatraže dodatna pojašnjenja o posljedicama zaustavljanja proizvodnje u Alumini, te da se izjasne o zvaničnoj ponudi fočanskog biznismena, koji je ponudio otkup priznatih potraživanja FG Birač, javlja dopisnik Capitala.

Skupština povjerilaca nakon četvoročasovnog zasijedanja u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini nije juče glasala o izvještaju stečajnog upravnika Laze Đurđevića o toku sprovođenja stečajnog postupka između dvije skupštine povjerilaca, a nije glasala ni o predloženim odlukama stečajnog upravnika Laze Đurđevića.


Đurđević je predložio da ga Skupština povjerilaca zaduži da "naloži upravi Alumine", u slučaju ponovne blokade računa tog preduzeća ili nastavka negativnog poslovanja, plansko zaustavljanje proizvodnog procesa, a potom obustavu proizvodnje, te otvaranje stečajnog postupka nad Aluminom.

Pored toga, predložio je da ga Skuština zaduži da "u slučaju zaustavljanja proizvodnje u Alumini naloži upravi Mehanike da i ona podnese zahtjev za otvaranje stečajnog postupka".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.