Izvor: eKapija | Petak, 05.05.2017.| 08:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plivački miting u Banjaluci 27. i 28. maja

(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock.com)
Deseti jubilarni Međunarodni plivački miting "Banjaluka Open" biće održan 27. i 28. maja na Gradskom olimpijskom bazenu. Najavljeno je ovo poslije jučerašnje prve sjednice Organizacionog odbora, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić.

- Očekujemo još jedan sjajan događaj u našem gradu. Riječ je manifestaciji na koju sa zadovoljstvom dolaze takmičari sa svih strana i gdje se postižu odlični rezultati, i na kraju gdje Banjaluka pokazuje uspješno domaćinstvo ovakvog događaja – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Organizator mitinga je Plivački klub Olimp, čiji je predsjednik Željko Panić kazao da će i ove godine miting biti na viskom nivou, jer su učesnici ne samo iz Evrope nego i svijeta (Kanade, Letonije i Amerike), saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

- Dosta plivača je bilo prošle godine i tada su izrazili želju da učestvuju i na narednim mitinzima. To znači da je naš miting prepoznat svugdje u svijetu. Trudimo se da bude na najvišem mogućem nivou, iako organizacija nije nimalo laka – kazao je Panić.

Prema njegovim riječima, na miting će doći kompletna reprezentacija Srbije na čelu sa Velimirom Stjepanovićem i Čabom Silađijem, koji će doći 15 dana prije turnira - na pripreme.

Promoteri ovogodišnjeg Plivačkog mitinga su članovi banjalučkog PK "Olimp", Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su ispunili normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.