NavMenu

Otvorena Bank of China Srbija - Kineska banka će iz Beograda pokrivati sve zemlje regiona

Izvor: Tanjug Nedjelja, 22.01.2017. 13:57
Komentari
Podeli
(Tjan Guoli i Dušan Vujović) Dolaskom Bank of China očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje željezare u Smederevu, izjavio je u subotu, 21. januara 2017. godine, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo Hesteela, naša željezara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji – rekao je predsjednik u Palati Srbija, na ceremonijii svečanog otvaranja Bank of China, koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.

Predsednik Srbije je poželio da se Bank of China Serbia a.d. Beograd razvija i uspješno posluje na regionalnom nivou jer, kako ocijenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.

- Želim vam srećan početak i uspješan rad. Dobrodošli u Srbiju u koju vas, verujem, osim razumljivog interesa za pozicioniranje u ovom dijelu Evrope, dovodi i iskreno prijateljstvo, ali i prepoznavanje Srbije kao države koja ima sposobnu Vladu koja će u svakom smislu spremno, operativno i stručno odgovoriti visokim zahtjevima vašeg poslovanja – rekao je Nikolić, obraćajući se predstavnicima kineske banke.

Predsjednik Bank of China Tjan Guoli rekao je da otvaranje njegove banke u Beogradu predstavlja važan korak koji ta banka preduzima u cilju izlaska u susret rastućim potrebama ekonomske saradnje Srbije i Kine, te da će Bank of China finansijskim uslugama koje pruža dati svoj dalji doprinos kineskoj inicijativi "Jedan pojas, jedan put".

Kineska banka u Srbiji će poslovati pod imenom Bank of China Srbija a.d. Beograd i pokrivaće sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i Grčku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju. Njen osnivač u Srbiji je Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske, a sjedište će joj se nalaziti na Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 2a.

U početku bi trebalo da finansira kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i na trećem tržištu, kao i da pruža usluge stanovništvu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.