NavMenu

Austrijski Novomatic postaje vlasnik Lutrije BiH?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.12.2016. 12:59
Komentari
Podeli
(Foto: Fer Gregory/shutterstock.com)
Lutrija BiH uskoro bi mogla postati vlasništvo austrijskog koncerna Novomatic, koji nastavlja osvajati tržište Istočne i Jugoistočne Europe, piše Patria, a prenosi Dnevni list.

Konačni cilj ovog koncerna je zagospodariti ovim dijelom Europe i potpuno preuzeti domaća tržišta od državnih i privatnih priređivača igara na sreću. Ove namjere je potvrdio i izvršni direktor Novomatica Harald Neumann, nakon što je Novomatic prije nekoliko dana završio posao potpunog preuzimanja državne Lutrije Albanije.

– Istočna i Jugoistočna Europa su među najvažnijim tržištima Novomatica, najviše zbog toga što se Novomatic tu davno aktivirao. Nakon što smo postali 100-postotni vlasnik državne lutrije Albanije namjeravamo dalje primjenjivati ovu strategiju i jačati svoju poziciju u ovom dijelu Europe – rekao je Neumann.

Privatni priređivači igara na sreću u Federaciji BiH tvrde da to ne bi bilo dobro za Federaciju, te naglašavaju kako je prijedlog oporezivanja igara na sreću kojeg je amandmanima nedavno utvrdila Vlada FBiH ništa drugo do usluga Novomaticu.


– Usvoji li se Vladin Zakon o igrama na sreću, automati austrijske kompanije Novomatic AG koji su postavljeni u poslovnice Lutrije BiH ugrozit će poslovanje domaćih kladionica u FBiH u kojima radi 5. 500 radnika - tvrde domaći priređivači igara na sreću, prenio je Dnevni list.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.