NavMenu

Nije bilo zainteresovanih kupaca za Novu Romaniju iz Sokoca - IRB RS prodaje državne akcije u nekoliko preduzeća

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 26.09.2016. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Tender za prodaju 70,46% akcijskog kapitala iz portfelja Akcijskog fonda Republike Srpske u preduzeću za preradu drveta Nova Romanija Sokolac proglašen je neuspjelim, objavila je Investiciono-razvojna banka RS.

Tender je proglašen neuspjelim jer u utvrđenom roku nije bilo podnesenih ponuda.

Prethodno je neuspješnom proglašena i prodaja državnog kapitala iz porfelja Akcijskog fonda RS u preduzeću za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila Novi dijelovi Rudo. Za 100% kapitala ove kompanije takođe nije bilo zainteresovanih kupaca.

Osim za preduzeća Novi dijelovi i Nova Romanija, Investiciono-razvojna banka RS raspiala je javne pozive za prodaju akcija državnog kapitala iz portfelja Akcijskog fonda RS u društvima Nova tvornica prečistača iz Rogatice i Nova Borja iz Teslića.

IRB je produžavala rokove za prodaju akcija državnog kapitala u tri od pomenuta četiri ponuđena preduzeća, što upućuje na slab interes potencijalnih ulagača za ove firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.