NavMenu

Vijeće ministara BiIH utvrdilo plan realizacije 10 mil KM pomoći za Srebrenicu: Prioritet obnova infrastrukture

Izvor: Nezavisne novine Petak, 14.09.2007. 09:09
Komentari
Podeli

Vijeće ministara BiH utvrdio je juče plan realizacije sredstava od 10 miliona KM za oporavak i razvoj Srebrenice.

Za izvršavanje ovog plana i kontrolu procesa javnih nabavki i utroška sredstava biće imenovana komisija, na čelu s ministrom za ljudska prava i izbjeglice Safetom Halilovićem.

"Od ukupnog iznosa, za projekte izgradnje i obnove komunalne infrastrukture planirano je sedam miliona KM, za ekonomski razvoj programima zapošljavanja dva miliona i milion za razvoj, obrazovanje, te zadržavanje i privlačenje kadra", rekao je ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović.

On je naveo da su kao posebni prioriteti određeni rekonstrukcija Doma zdravlja, stare zgrade Gimnazije, Doma kulture, sanacija stambenih objekata, izgradnja dijela vodovodne mreže, ulična rasvjeta i dovršetak puta za povratnička naselja u opštini Srebrenica.

"Plasman ovih sredstava vezan je za javne nabavke, čije procedure moraju biti ispoštovane. Trudićemo se da to bude maksimalno brzo", dodao je Sadović.

On je objasnio da je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima na jučerašnjoj sjednici odgođeno, "jer je bilo više sugestija koje sada treba da razmotri Ministarstvo civilnih poslova".

Sadović je naveo da nije usvojen ni ugovor o saradnji Vijeća ministara s Međureligijskim vijećem, jer je ocijenjeno da je nedorečen. Na jučerašnjoj sjednici utvrđene su osnove za potpisivanje memoranduma kojim se unapređuje saradnja u regionu u oblasti sprečavanja prirodnih katasrofa, kao i sporazuma o vojnom grantu s Turskom, koji omogućava donaciju ove zemlje od 850.000 KM za opremu u oblasti sredstava veze.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.