Izvor: Capital | Ponedjeljak, 14.09.2015.| 14:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška malim i srednjim preduzećima - Ministarstvo nauke RS i Garantni fond potpisali protokol o saradnji

(Foto: Ivana Vuksa)
Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić i direktor Garantnog fonda Srpske Radivoja Krčmar potpisali su danas protokol o saradnji kojim je predviđen zajednički rad na podršci učešću u programima EU i drugih međunarodnih organizacija za podsticaje konkurentnosti i inovativnosti u malim i srednjim preduzećima.

Potpisnici Protokola zajednički će raditi i na podršci programima transfera znanja i tehnologija, kao i zajedničkim projektima naučno-istraživačke zajednice malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

- Protokol je potpisan s ciljem razvijanja međusobne saradnje i unapređenja aktivnosti u oblasti promocije i popularizacije nauke i tehnologije, podrške naučno-istraživačkim programima i projektima u oblasti tehnološkog razvoja, kao i podrške programima inovacija i zaštite intelektualnog vlasništva - navodi se u saopštenju.

Osim toga, Protokolom je predviđena međusobna saradnja resornog ministarstva i Garantnog fonda Srpske radi podrške programima razvoja tehnološke infrastrukture, inovativnih preduzeća, te promotivnim aktivnostima potpisnika Protokola.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.