NavMenu

Bosanska Krupa: Poslovna zona "Pilana" čeka investitore

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.11.2011. 10:33
Komentari
Podeli

Općina Bosanska Krupa intezivno radi na pripremi poslovne zone "Pilana" za investitore. Prije nekoliko dana su i objavili poziv za zainteresirane domaće i strane investitore koji žele u prostoru zone, na još 15-tak parcela, koje su u općinskom vlasništvu, u budućnosti razvijati biznis.

Iz Općine ističu da investitori interes mogu iskazati slanjem zvaničnog pisma namjere u kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa, a u kojem se moraju precizirati pojedinosti kao što su početak planirane investicije, djelatnosti i sl.

Kako saznajemo od Kasima Šertovića, iz ureda za odnose s javnošću Općine, ovim pozivom žele vidjeti koliki bi bio interes potencijalnih investitora za otvaranje djelatnosti u ovoj zoni koja se prostire na oko 170 tisuća kvadratnih metara.

Podsjetimo, Općina je nedavno u partnerstvu sa još osam firmi iz Bosanske Krupe, Bužima, Velike Kladuše, Bihaća, i Italije kupila ovu zonu na čijem se prostoru nalazilo nekadašnje Šumarsko-industrijsko poduzeće Una. Ove firme će također razvijati svoju djelatnost u ovoj zoni, a prema ranijim najavama prvi proizvodni pogoni na ovom prostoru trebali bi se početi graditi već početkom slijedeće godine.

D.K.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.