NavMenu

Banjalučki Premium invest planira da gradi zgrade do dvanaest spratova u Lazarevu - Traže se izmjene regulacionog plana

Izvor: Capital Srijeda, 13.07.2022. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: Prijedlog izmjene RP)
Pred odbornicima Skupštine grada Banjaluka na narednom zasijedanju naći će se prijedlog izmjene regulacionog plana za prostor kod nekadašnjeg hotela Internacional, u Lazarevu, gdje firma Premium invest planira da na nepuna tri hektara gradi zgrade i do dvanaest spratova.

Investitor kroz izmjenu plana traži od odbornika da mu se dozvoli gradnja četiri zgrade na jedanaest spratova i tri zgrade sa po dvanaest spratova.

U planu su i dvije nadzemne garaže sa po pet spratova. Podzemne ne dolaze u obzir.

- Zbog visokog nivoa podzemnih voda na predmetnom području, koncept parkiranja je riješen parkiranjem u prizemnim etažama objekta, kao i planiranjem višeetažnih nadzemnih garaža koje je potrebno projektovati kao prozračne strukture visoke arhitektonske vrijednosti. Ovaj koncept omogućava kvalitetno ozelenjavanje unutrašnjosti bloka i visok standard stanovanja - navodi se u Obrazloženju prijedloga.

Capital podsjeća, u posljednje dvije godine pred odbornicima se našlo na desetine zahtjeva za izmjene regulacionih planova, gdje su investitori tražili uglavnom dodatni prostor za gradnju stanova.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.