NavMenu

Dom penzionera Nedžarići ponovo na prodaju, zainteresovan i Lidl?

Izvor: Klix Ponedjeljak, 09.08.2021. 12:40
Komentari
Podeli

(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavila je ponovo javni poziv za dostavljanje ponuda putem zatvorenih koverti za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima.

Agencija će do 25. avgusta do 16 sati prikupljati ponude zainteresovanih ponuđača po cijeni od 10,36 mil KM. Ukupna površina objekta, kako je navedeno, iznosi 16.086,60 kvadratnih metara, a ukupna površina zemljišta na kojem se objekat nalazi je 17.611 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna.

Ponude sa nižom cijenom od početne neće biti razmatrane, a nekretnina se prodaje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

- Kupac će snositi sve troškove uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje - stoji u javnom pozivu.

Ponuda se podnosi neposredno ili preporučenom poštom na adresu Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH u zapečećenoj koverti na kojoj je naznačen naziv predmeta prodaje. Ponude podnesene poštom smatrat će se valjanim (blagovremeno podnesenim), ukoliko je vrijeme otpreme poštom u skladu sa naznačenim rokom.

Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registrovanu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Kako portal Klix podsjeća, Dom penzionera krajem 2019. godine kupio je na aukciji Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu, ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.

Kao jedan od potencijalnih kupaca, ovaj put se najviše pominje Lidl, koji je, navodno, zakasnio na prethodnu aukciju koja je oglašena u maju i bila je neuspješna.

Objavljeni poziv za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima pogledajte OVDJE.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.