NavMenu

Biljana Cvijanović, atletičarka - Kolekcionarka medalja

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 12.12.2011. 13:58
Komentari
Podeli

Biljana Cvijanović rođena je 20. januara 1988. godine u Tuzli. Takmičarka Atletskog kluba Doboj prve korake u "kraljici sportova" napravila je 1998. godine, od kada niže uspjehe u svim starosnim kategorijama.

Sve rezultate, medalje, rekorde i dostignuća najbolje bh. atletičarke današnjice teško je nabrojati. U ovoj godini izdvaja se treće mjesto u trci na 3.000 metara stiplčez na Evropskom timskom prvenstvu - Treća liga u Rejkjaviku u junu sa rezultatom 10.23.03. Ovim rezultatom Biljana Cvijanović postavila je i novi državni rekord BiH, odnosno popravila svoje najbolje vrijeme iz prošle godine. Na takmičenju u Rejkjaviku reprezentativka BiH okitila se i trećim mjestom u trci na 1.500 metara. Takođe, vlasnica je i prvog mjesta u trci na 800 metara u Kupu evropskih šampiona za seniore, Grupa B, održanom u maju u Beogradu. U srbijanskoj prijestonici bila je ujedno i trećeplasirana na 3.000 metara stiplčez.

Uspjesi ove godine, naravno, nisu izostali ni na domaćoj sceni, gdje Cvijenovićeva već godinama drži primat i uvjerljivo prednjači nad konkurentkinjama. Prvo mjesto osvojila je na 3.000 metara stiplčez na Seniorskom prvenstvu BiH u Banjaluci. Najbolja na istom takmičenju bila je i na 1.500 metara, kao i na 800 metara. Zbog svih dosadašnjih podviga atletski stručnjaci upravo Cvijanovićevu vide kao najozbiljniju bh. kandidatkinju na nekim od narednih olimpijskih igara.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.