NavMenu

Vlada FBiH ulaže 8,5 mil KM u izgradnju željezničke infrastrukture

Izvor: eKapija Petak, 22.12.2023. 09:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada FBiH je usvojia program utroška sredstava kapitalnog transfera javnim preduzećima za sufinansiranje izgradnje željezničke infrastrukture u iznosu od 8.506.000 KM.

Od ukupnog iznosa sredstava, 2 mil KM je namijenjeno za program investicionog ulaganja u donji stroj zaštitne mreže na prugama Sarajevo - Čapljina, Bosanski Šamac - Sarajevo i Brčko - Banovići.

Za program investicionog ulaganja u nabavku pružne mehanizacije namijenjeno je 2,8 mil KM, dok je za program daljinskog upravljanja postrojenjima za napajanje elektrovuče na prugama Doboj (Maglaj) - Sarajevo i Sarajevo - Čapljina namijenjeno 3,2 mil KM, te 506.000 KM za program sanacije pruge između Sarajeva i Rajlovca.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Željeznice Federacije BiH su zaduženi da pojedinačno za svaki program zaključe ugovor kojim će se urediti način prenosa sredstava, provedbu postupka javne nabavke, u slučaju da radove ne izvodi JP Željeznice FBiH, i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Odlukom je propisano i da će JP Željeznice FBiH za 8.506.000 KM povećati udio državnog kapitala u osnovnom kapitalu.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.