NavMenu

U Banjaluci trenutno aktivno 127 gradilišta

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2023. 08:20
Komentari
Podeli
Banja Luka (Foto: Aigars Mahinovs/flickr.com)Banja Luka
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarišući sve one projekte zahvaljujući kojim grad poprima obrise modernog, evropskog grada je dodao da je u Banjaluci trenutno aktivno 127 gradilišta.

– Na području grada trenutno imamo 127 aktivnih gradilišta – gradimo puteve, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sportska igrališta, saniramo makadamske puteve, ali imamo i velike projekte poput obnove Kuće Milanovića kao prvog kulturnog centra od Bana Tise Milosavljevića. Svakodnevno obilazimo gradilišta i možemo reći da smo zadovoljni dinamikom, ali uvijek može biti i bolje.

Kako je pojasnio, veliki izazov predstavlja manjak radnika, zbog čega građevinski sektor često ne može pratiti zadanu dinamiku.

Govoreći o dinamici radova na izgradnji pet mostova u gradu, gradonačelnik je rekao da dinamika zadovoljavajuća, s obzirom na to da tako velike projekte uvijek prate i brojni izazovi.

- Kada je riječ o mostu u Česmi, do sad je urađeno pet stubova. Radi se na izgradnji još dva stuba i onda će se pristupiti i ostalim radovima. Očekujem da će naredne godine to biti završeno, i da će mještani dobiti most na koji čekaju deset godina – kazao je gradonačelnik.



- Most u Trapistima je najstariji most. Pitaju nas što košta toliko. Istina, mi smo htjeli za 200.000 KM da završimo posao, ali znate da je javna nabavka padala dva puta. Riječ je o zahtjevnom projektu, koji moramo da radimo u tri faze. Trapisti su naš identitet i veliki broj ljudi ne zna da je tu istorija Banje Luke. Jedina smo Gradska uprava koja je počela da ulaže u Trapiste – istakao je gradonačelnik.

Dodao je da je tu i mnogo drugih bitnih projekata, poput prve škole koja je izgrađena nakon više od 20 godina, ali i projekat osvjetljenja tvrđave Kastel.

- Kada je riječ o školi u naselju Ada, potrebno je naglasiti da je to prva škola u Banjoj Luci nakon 22 godine, a pravi se negativna konotacija. Govore, samo deset učionica, a zaboravljaju da kažu da je to oko 600 učenika. Sa druge strane, tvrđava Kastel je decenijama je u mraku. Radimo da to riješimo, imamo projekat osvjetljenja. Mi ćemo od Kastela napraviti javnu ustanovu. Svi ovi projekti na oko djeluju jednostavno, ali kada uđete u srž vidite koliko zapravo ima posla – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.