NavMenu

Stiže 10 mil KM povoljnih kredita - ASA i Razvojna banka potpisale ugovor o finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.08.2023. 13:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faberr Ink/shutterstock.com)Ilustracija
ASA banka i Razvojna banka Federacije BiH uz podršku Svjetske Banke potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 10 mil KM za finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Federaciji BiH.

Ispred ASA banke sa Razvojnom Bankom ugovor su potpisali: Samir Mustafić, predsjednik Uprave banke i Aldijana Rakić, član Uprave banke.

Kao vodeća domaća banka koja prati potrebe svojih klijenata i nudi im oslonac za rast i razvoj, ASA banka na ovaj način nastavlja kontinuitet podrške razvoju malih i srednjih preduzeća.

- ASA Banka je na tržištu prepoznata kao banka kojoj su na prvom mjestu stanovništvo i privrednici naše zemlje, čime sa sigurnošću možemo reći da smo važan oslonac za razvoj bh privrede. Mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) čine značajan dio naše ekonomije i vjerujemo da upravo kroz ovakva partnerstva, kao što je udruživanje snaga sa Razvojnom bankom FBiH, možemo napraviti konkretne pomake i biti vjetar u leđa razvoju malih biznisa - ističe Mustafić.

Za kredit mogu aplicirati mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) koja su pretrpila najmanje 20% pada bruto prihoda ili MMSP u vlasništvu žena, mlada MMSP ili MMSP u manje razvijenim regijama koja imaju otežan pristup finansiranju. Kreditna linija omogućava finansiranje MMSP po povoljnim uslovima uz fiksiranje kamatne stope na period do 12 godina.

- Razvojna banka FBiH je institucija koja podržava razvojne projekte u Federaciji BiH. Kroz Projekat Svjetske banke koji se realizira putem Razvojne banke FBiH, nastavlja se pomagati mikro, malim i srednjim preduzećima s ciljem pružanja podrške oporavka od krize izazvane pandemijom COVID-19, jačanja njihove konkurentnosti, te promocije rasta i razvoja njihovih poslovnih aktivnosti. Posebna pažnja kroz ovu Kreditnu liniju je posvećena podršci ženama, mladim poduzetnicima i poduzetnicama i preduzećima u manje razvijenim regijama - istakla je predsjednica Uprave Razvojne banke Federacije BiH Mersiha Slipičević.

ASA banka kao vodeća domaća banka kontinuirano radi na poboljšanju i unapređenju sveukupne ponude koja se uz visok kvalitet usluge pruža klijentima. Kao treća najveća banka na tržištu sa preko 60 poslovnica širom BiH, ASA Banka nastavlja djelovati u cilju rasta domaće ekonomije, prosperiteta pojedinaca i cjelokupnog društva, stoji na sajtu Razvojne banke FBiH.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.