NavMenu

Belgijska kompanija Somnis bedding kupila 30 hektara u novoj industrijskoj zoni Novog Bečeja - Gradiće se fabrika za proizvodnju dušeka, investicija vrijedna 10 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.04.2024. 16:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/4045)Ilustracija
Belgijska kompanija Somnis bedding, preko svoje srpske firme, postala je vlasnik 30 hektara zemljišta u novoj industrijskoj zoni Izlaz, u Novom Bečeju čija je izgradnja nedavno započeta na Kumanačkom putu. U planu je, kako navode lokalni mediji, izgradnja fabrike za proizvodnju dušeka i ostalih proizvoda za krevete.

Prema riječima direktora firme Sedrika De Mola, Berilija bi uskoro trebalo da počne sa radom, a čim uznapreduje izgradnja industrijske zone, počeće se i sa izgradnjom nove fabrike koja će u Novom Bečeju proizvoditi dušeke i ostale proizvode za krevete.

- Već smo krenuli sa radovima na postojećim objektima kako bismo što prije mogli započeti naše poslovanje, a u tom smislu, takođe, tražimo kandidate iz oblasti računovodstva i IT-ja, jer imajući u vidu izgradnju nove fabrike, ne želimo da imamo samo proizvodni pogon, već i sposobnu bazu. Zato nam trebaju radnici iz pomenutih oblasti, dakle, iz IT industrije, grafički dizajneri, ljudi koji imaju iskustva u prodaji i marketingu. Tražimo ljude sa izgrađenim vještinama, ali takođe, želimo da poslujemo sa ljudima sa lokala i zaista se radujemo početku poslovanja - istakao je De Mol, a prenosi portal Vojvodjanski.com.

Kako je ranije najavio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, kompanija Somnis Bedding, koja se bavi proizvodnjom dušeka, investiraće preko 10 mil EUR, a samo u prvoj fazi očekuje se zapošljavanje 120 radnika.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.