NavMenu

Kina spremna da aktivno promoviše izvoz crnogorskih visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda

Izvor: eKapija Srijeda, 27.03.2024. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)
Kina je spremna da aktivno promoviše izvoz crnogorskih visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, te da radi na jačanju razmjene i saradnje u oblasti poljoprivrede, stvarajući nove prilike za saradnju u domenu ekološke, pametne i digitalne poljoprivrede.

To je saopštio ambasador NR Kine Fan Kun tokom nedavnog sastanka sa ministrom poljoprivrede, šumarstva vodoprivrede Vladimirom Jokovićem.

Ambasador Fan je kazao da je Kina velika poljoprivredna zemlja, te da kineska vlada pridaje veliki značaj pitanjima poljoprivrede. Naglasio je da Kina i Crna Gora njeguju tradicionalno prijateljstvo, te istakao ogroman potencijal za saradnju u oblasti poljoprivrede između dvije zemlje.

Joković je naglasio značaj napredne tehnologije u oblasti poljoprivrede koju posjeduje Kina, izražavajući spremnost Crne Gore da unaprijedi saradnju u ovom sektoru.

- Takođe je istaknuto da će Crna Gora aktivno raditi na povećanju izvoza poljoprivrednih proizvoda poput crnogorskog vina i mesnih proizvoda, te da su dobrodošle investicije kineskih kompanija, posebno u sektorima ribarstva i šumarstva - navodi se u saopštenju.

Istaknut je i značaj dosadašnje uspješne saradnje u oblasti obrazovanja i organizovanja studijskih posjeta Kini za stručnjake u poljoprivredi. Takođe, razmatrane su mogućnosti privlačenja kineskih investicija i širenja saradnje, kao i u razvoju pametne i ekološke poljoprivrede.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.