NavMenu

Šulić: Kongresni turizam razvojna šansa Srpske

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.02.2024. 09:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da je kongresni turizam razvojna šansa Srpske.

Šulić je na promociji Jahorina ekonomskog foruma u Beogradu istakao da je ovaj skup važan za razvoj turizma Srpske, jer su tokom njegovog trajanja na Jahorini popunjeni svi smještajni kapaciteti.

On je rekao da mu je drago što su organizatori Jahorina ekonomskog foruma shvatili značaj turizma kao privredne grane i što će se na ovom skupu naći teme u vezi sa turizmom i biti doneseni zaključci o povećanju turističkih sadržaja i ponudi Srpske.

Sa druge strane, kaže Šulić, jako je važno da je Jahorina ekonomski forum pionir u kongresnom turizmu u Srpskoj.

- Svjedoci smo da iz godine u godinu imamo sve više samita i foruma iz različitih oblasti i to govori da se Srpska polako, ali sigurno brendira kada je riječ o kongresnom turizmu u regionu. Siguran sam da ćemo iz godine u godinu osvajati i druge regione - rekao je Šulić.

Predsjednik Ekonomskog foruma Goran Račić rekao je da se na ovogodišnjem Jahorina ekonomskom forumu, koji će biti održan od 14. do 16. maja, očekuje oko 600 učesnika, kao i da će biti riječi o dugoročnim perspektivama razvoja Balkana.

Račić je naveo da će forum okupiti najpoznatije regionalne stručnjake koji će predstaviti ulogu prirodnih bogatstava regiona koja su u fokusu javnosti i regionalnih vlada.

Osim toga, kaže Račić, biće riječi i o pitanju zelene tranzicije i obnovljivih izvora energije, a aktuelizovaće se i određene teme iz poljoprivrede, jer je proizvodnja hrane šansa za region.


Turistička ponuda Republike Srpske ove godine je prvi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu objedinjena na jednoj lokaciji, odnosno 10 izlagača iz Srpske će na prostoru od 326 metara kvadratnih predstaviti ljepote i ponudu Republike svim posjetiocima Beogradskog sajma.

Tokom sajma na štandovima turističkih organizacija Banjaluke, Trebinja, Istočnog Sarajeva /Jahorina/, Bijeljine, Višegrada i Brčko distrikta, kao i na štandovima Ski centra "Ravna planina - Stan promet" Pale, Nacionalnog parka Kozara i Banje Mlječanica biće predstavljena kompletna turistička ponda i potencijali ovih destinacija, zajedno sa turističkim agencijama i drugim pružaocima usluga u turizmu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.