NavMenu

Otvorene nominacije za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu

Izvor: Beta Subota, 03.02.2024. 07:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Brooke Lark)Ilustracija
Počela je nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu - godišnje priznanje koje RCC dodeljuje treći put, saopštio je Savjet za regionalnu saradnju (RCC).

Nominacije se primaju do 26. februara.

Pozivaju se pojedinci, predstavnici institucija javnog i privatnog sektora, organizacija i svi drugi zainteresovani da nominuju preduzetnicu godine u barem jednoj od sledećih šest kategorija.

Prva kategorija je Žena ekološka preduzetnica (iz sektora proizvoda ili i usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, upotrebljavaju čistije tehnologije i program edukacije za "zelena" radna mjesta).

Druga kategorija je Žena preduzetnica u umjetnosti (iz sektora umjetnosti, kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata).

Treća kategorija je Žena preduzetnica u IKT sektoru (iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rješenja).

Četvrta kategija je Mlada žena preduzetnica (za žene preduzetnice do 35 godina starosti iz raznih sektora).

Peta je Žena preduzetnica u turizmu, a šesta kategorija je nova: Žena preduzetnica zvijezda društvenih medija (koja je pokrenula, odnosno razvila posao koristeći moć društvenih mreža).

Može se nominovati svaka građanka aktivna u privredi Zapadnog Balkana i vlasnica poslovnog subjekta registrovanog pre 31. januara 2023. godine.

Posle odabira pobjednice će biti pozvane da učestvuju na svečanom uručenju priznanja.

Sve preduzetnice pobjednice će moći da učestvuju i daju svoj doprinos Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobiju publicitet i imaju priliku za učešće na skupovima koje organizuje RCC.

Inicijativa za Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana je pokrenuta 2022. godine da bi se odalo priznanje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinijele novim i održivim radnim mjestima.

Dodjela ovog priznanja je dio aktivnosti u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i Programa za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a, a finansira je Evropska unija.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.