NavMenu

Izgradnjom autoputa spojiti se sa Srbijom i tzv. Rajna-Dunav koridorom - Ove godine i tehnička dokumentacija za jadransko-jonsku cestu i početak gradnje mosta na Tari

Izvor: Mina Subota, 06.01.2024. 07:39
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Vlada je prepoznala neophodnost nastavka izgradnja auto-puta od Bara do Boljara, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

- Zato smo otvorili stavku budžeta za ovu godinu u iznosu od 90 mil EUR - kazao je Radulović u intervjuu agenciji Mina-business.

On je naveo da je cilj što prije spajanje sa Srbijom.

- Zašto? Da bismo došli do tog koridora, takozvani Rajna-Dunav koridor koji spaja Bugarsku, Rumuniju, Sjevernu Srbiju, Austriju i Južnu Njemačku - objasnio je Radulović.

On je na pitanje da li će izvođač radova biti Monteput, odgovorio da neće, već će to biti dogovoreno preko javnog poziva, odnosno tendera.

- Neka najbolja ponuda dobije - poručio je Radulović.

On je, govoreći o planovima kada je u pitanju jadransko-jonska cesta, kazao da je to jedan od najbitnijih projekata za Vladu.

- Nedavno sam bio u posjeti Bosni i Hercegovini gdje sam dogovorio i dobio političku podršku od Federacije i Republike Srpske, što je jako bitno. Za ovu godinu ćemo se fokusirati na izgradnju i kompletiranje tehničke dokumentacije - naveo je Radulović.

Takođe, tokom te posjete pričali su o, kako je precizirao, izgradnji mosta na rijeci Tari između Bosne i Crne Gore.

- To je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata koje ćemo izvoditi ove godine. To smo dogovorili i očekujemo da ćemo započeti ove godine - kazao je Radulović.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.