NavMenu

U Ulcinju otvoren privremeni granični prelaz za pomorski međunarodni putnički saobraćaj

Izvor: eKapija Srijeda, 12.07.2023. 14:09
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova)

Danas je u Ulcinju otvoren privremeni granični prelaz za pomorski međunarodni putnički saobraćaj. Ističući da je Ulcinj do sada bio jedina primorska opština na čijoj teritoriji nije postojao otvoren granični prelaz za pomorski međunarodni saobraćaj, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da je MUP u saradnji sa drugim nadležnim institucijama ovu inicijativu upućenu od strane predsjednika Opštine Ulcinj realizovao u najkraćem mogućem roku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Na ovaj način, učinićemo Ulcinj dostupnijom destinacijom i upotpuniti ljetnju turističku sezonu u Crnoj Gori i Republici Albaniji. Ovaj granični prelaz biće otvoren u periodu od 12. jula do 30. septembra ove godine, u vremenu od 09.00 do 20.00 časova za saobraćaj putnika - kazao je Adžić.

Kako se napominje, prelaz će omogućiti da se međunarodni putnički brodovi mogu registrovati i u Ulcinju, kao nautičkoj graničnoj tački. Operator graničnog prelaza je Opština Ulcinj i sporazumno su regulisani međusobni odnosi sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, te stvoreni uslovi za rad službenicima Granične policije, Uprave prihoda i carina i Lučke kapetanije na ovom graničnom prelazu.

Navodi se da su posvećeni projektima i inicijativama koje imaju za cilj poboljšanje kako turističke privrede, tako i bolje povezanosti sa susjedima, čime se unapređuje i efikasnost upravljanja granicom, kvalitet usluga za građane i doprinosi većoj kompatibilnosti sa evropskim standardima.

- U narednom periodu imamo i zajednički cilj i obavezu da radimo na stvaranju uslova za otvaranje luke u Ulcinju i sezonskog graničnog prelaza u periodu od 1. maja do 1. oktobra, u rangu graničnog prelaza Luka Budva za međunarodni pomorski saobraćaj - zaključio je ministar.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.