NavMenu

Sa konzorcijumom Philibert nastavljeni pregovori o privatizaciji Instituta Igalo - Nivo usluge podići na 4 zvjezdice, namjena mora ostati zdravstveno-rehabilitaciona

Izvor: eKapija Petak, 21.04.2023. 07:13
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Gekatarina)
Bez obzira na oblik vlasništva, namjena Instituta dr Simo Milošević u Igalu mora ostati zdravstveno-rehabilitaciona, nivo usluge se mora podići na 4+ zvjezdice, sačuvati zaposleni, ali i osigurati ružanje zdravstvenih usluga za crnogorske građane pod adekvatnim uslovima.

To je ocijenjeno na sjednici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte. Kako je saopšteno, Savjet se upoznao sa informacijom o statusu tenderskog postupka za privatizaciju Instituta.

- U Informaciji se navodi da je, postupajući po zaključku sa sjednice od 28. novembra 2022. godine, a u skladu sa Presudom Upravnog suda Crne Gore, Savjet formirao Tendersku komisiju za privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević Igalo koja je nastavila ranije započetu tendersku proceduru - saopšteno je.

U međuvremenu je Tenderska komisija uspostavila intenzivnu komunikaciju sa konzorcijumom Philibert, u cilju obnove pregovora oko zaključivanja ugovora o prodaji akcija društva.

- U raspravi je naglašeno da za nastavak pregovora obavezujuća odluka Vlade da Institut ostane okosnica zdravstvenog turizma u Crnoj Gori, te da namjena mora biti prvenstveno zdravstveno-rehabilitaciona, bez obzira na oblik vlasništva, da se nivo usluge podigne na nivo 4 + zvjezdice, sačuvaju zaposleni i osigura pružanje zdravstvenih usluga za crnogorske građane pod adekvatnim uslovima - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.