NavMenu

Proglašeni najuspješniji u privredi Republike Srpske u 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.03.2022. 16:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Image Team/shutterstock.com)Ilustracija
Alumina iz Zvornika proglašena je za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj, u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore RS "Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu", koja je održana sinoć u Banskom dvoru u Banjaluci.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio SHP Celex iz Banjaluke, dok je treću poziciju zauzeo Kolektor CCL Laktaši.

Najuspješnije srednje privredno društvo u Republici Srpskoj je Scai Adapter iz Broda, drugo mjesto pripalo je banjalučkoj Nori plast, a treće kompaniji Savox iz Milića, saopšteno je iz PKRS.

U kategoriji najuspješnijih malih proizvodnih privrednih društava, priznanja su dobili PZ Dedina Derventa, Kovačnica Sakramentski Bijeljina, Kompoziti Rudo, Mediteran inox Čelinac i Podrumi manastira Tvrdoš Trebinje.

Za najveći ostvareni iznos u prošloj godini, priznanja su dobili Alumina Zvornik, EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari i R-S Silicon Mrkonjić Grad.

Priznanja namijenjena preduzećima koja su i pored svih izazova, realizovala značajne investicije i zaposlili nove radnike, uručena su Meridianu Banjaluka, Calzedonia grupi Prijedor, SHP Celexu Banjaluka i Dermalu R Kotor Varoš.

U kategoriji za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti priznanja su dobili banjalučke kompanije m:tel, Elnos BL i Lanaco.

Najuspješnije žene u privredi za prošlu godinu, prema odluci Komisije, su Darinka Banjac, direktor kompanije M&A systems iz Banjaluke, Anđela Čulina, direktor kompanije Margo iz Istočnog Sarajeva, Zorica Savić, direktor kompanije Lipa drvo Prijedor, Slađana Pandilovski, zamjenik direktora kompanije San Marco Bijeljina i Brankica Sušić, direktor kompanije Košuta iz Doboja.

U okviru projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje", za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda priznanja su uručena preduzećima Ligno komerc Banjaluka za liniju proizvoda "radna odjeća – medicinski program", Satwork Banjaluka za softverski sistem za upravljanje i optimizaciju voznog parka SATIRS, Mira Prijedor za proizvod Prekrašni, Agroplan Bijeljina za liniju organskih proizvoda, ako i Drvo mont Šipovo za liniju proizvoda drvene brvnare.

Osim ovih nagrada, uručena su i posebna priznanja. Posebno priznanje za unapređenje dualnog obrazovanja pripao je preduzeću za TIKT Manufaktura iz Gradiške, dok je za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih procesa posebno priznanje pripalo privrednom društvu Mreža Network Derventa. Za najveći plasman kredita u privredu, posebno priznanje dodijeljeno je Novoj banci Banjaluka.

Posebno priznanje za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru BFC SEE programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, pripalo je opštini Kotor Varoš. Za poseban doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština priznanje je dodijeljeno prirvednom društvu Drinjača iz Šekovića, dok su posebna priznanja za doprinos razvoju turizma dobili OC Jahorina i Grad Sunca Trebinje.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.