NavMenu

Vukićević: Neophodno poboljšati infrastrukturu na skijalištu Savin kuk

Izvor: Mina Nedjelja, 06.02.2022. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević izjavio je da očekuje da infrastruktura na skijalištu Savin kuk, koja je bezbjedna i ispitana, bude zamijenjena.

- Nakon što je spajanjem skijališta Kolašin postao moderan ski-centar, značajan ne samo za Crnu Goru već i za region, očekujemo da i Žabljak dođe na red i da infrasktruktura na skijalištu koja je bezbjedna i ispitana bude zamijenjena - rekao je Vukićević u Jutarnjem programu TVCG.

On je dodao da tome treba da doprinesu i država i lokalna samouprava.

- U toku je i ovdje gradnja više hotela i to očekujemo da u narednih godinu do dvije i nas stavi na tu listu. Jer i u ovim uslovima, kada nijesmo konkurentni što se tiče infrastrukturnih sadržaja, kada su u pitanju žičare, ljudi dolaze, i to govori koliko je bitno da i država i mi sa lokalnog nivoa učinimo sve da dođe do realizacije tih projekata - kazao je Vukićević, prenosi portal RTCG.


On je dodao da je na Žabljaku ove zime dovoljno snijega i da su svi mogli da dođu lako i bezbjedno.

- Na Žabljaku je tokom novogodišnjih praznika popunjenost kapaciteta iznosila 90%, i hotelskih sadržaja i privatnog smještaja. Isto je bilo i tokom januara - kazao je Vukićević i dodao da na Žabljaku i oni koji nijesu za skijanje i zimske sportove mogu da provedu dan u šetnji.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.