NavMenu

CGES dijeli dividendu u iznosu od preko 7,4 mil EUR

Izvor: Mina Srijeda, 27.10.2021. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wrangler/shutterstock.com)Ilustracija
Akcionarima Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) biće raspodijeljena dividenda u bruto iznosu od 7,48 mil EUR, odlučeno je na vanrednoj Skupštini akcionara.

- Bruto vrijednost dividende po otplaćenoj akciji iznosi 5,13 centi, a neto vrijednost, nakon odbitka poreza na dobit, po otplaćenoj akciji iznosiće malo više od četiri centa, ili 4,67 centi - saopšteno je iz CGES-a.

Dioničari su jednoglasno usvojili predlog odluke da se prošlogodišnja neto dobit kompanije, u iznosu od 12,46 mil EUR, rasporedi na način što će se 60% ili 7,48 miliona isplatiti kao bruto iznos dividende akcionarima, dok će se 40% odnosno 4,98 mil EUR rasporediti kao neraspoređena dobit i kumulirati sa dobiti iz prethodnih godina.

Skupštinom akcionara predsjedavao je vršilac dužnosti izvršnog direktora Ivan Asanović.

U nastavku Skupštine, akcionari su, shodno Zakonu o privrednim društvima, a po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom, jednoglasno usvojili odluku o razrješenju i izboru novih članova Odbora direktora kompanije.

Reizabrani članovi koji predstavljaju državni kapital u kompaniji su Aleksandar Mijušković, Predrag Mijajlović i Dušan Kljajić, dok je za novog člana izabran Oliver Sošić.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće, kao i do sada, Jelena Matejić, a italijansku Ternu dosadašnji član Guido Guida i Giacomo Donnini, koji je zamijenio Giovannia Cerchiarinia.

Istog dana održana je konstitutivna sjednica novoizabranog Odbora direktora, na kojoj je odlučeno da funkciju predsjednika tog tijela u narednom mandatu obavlja Mijušković.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.