NavMenu

Konferencija "Oslikavanje turističke ponude u novoj normalnosti" 22. i 23. aprila u Podgorici

Izvor: Mina Utorak, 13.04.2021. 13:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Tumisu)Ilustracija
Konferencija pod nazivom "Oslikavanje turističke ponude u novoj normalnosti" održaće se u Podgorici 22. i 23. aprila.

Tema konferencije, koju organizuje Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) - Zid, su aktuelna pitanja zastupljena među predstavnicima turističke privrede ne samo u Crnoj Gori, zemljama EU već i u cijelom svijetu.

Konferencija se realizuje u hibrid formatu i okuplja predstavnike turističke privrede iz Italije, Slovenije, Austrije, Grenlanda i regiona.

- Da biste pratili konferenciju online potrebno je popuniti prijavni formular koji - navodi se u saopštenju.

Iz ADP Zid-a su kazali da je oslikavanje turističke ponude u "novoj normalnosti" konferencija posvećena učešću kreativnih i kulturnih industrija u razvoju turističke ponude, naročito u predstojećem periodu koji pod uticajem kovid pandemije prerasta u novu normalnost.

- Navike, stil života i način provođenja slobodnog vremena su promijenjeni usljed pandemije. Samim tim turistička ponuda se mijenja prilagođavajući se novim potrebama i trendovima - dodaje se u saopštenju.

Na konferenciji će biti predstavljena nova rješenja za pospješivanje turističkog rasta i razvoja bazirana na blockchain tehnologiji, različite aplikacije i novi koncepti ponude tokom kovid perioda. Biće riječi o kulturnim industrijama u turizmu, online influensu u predstavljanju destinacija.

Centralna tema konferencije je predstavljanje Child-Friendly koncepta i ponude. ChildFriendly brend je autentično crnogorski. Brend je razvijen i zaštićen tokom realizacije projekta.


U Crnoj Gori je brendirano 50 turističkih/uslužnih objekata markicom Child Firendly. Brend je zastupljen i na albanskom primorju. Do sada je brendirano deset hotela u regionima Skadar i Lježe.

Prijavni formular je potrebno popuniti najkasnije do 20. aprila.

- Za više informacija obratite nam se emailom na info@zid.org.me ili telefonom 020/207-130 najkasnije do 20. aprila - navodi se u saopštenju.

Child-friendly turizam u prekograničnoj regiji je projekat podržan u okviru prvog poziva IPA programa prekogranične saradnje Crna Gora - Albanija 2014-2020.

Kofinansiranje projekta je obezbijedilo Ministartsvo javne uprave, digitalnog društva i medija. ADP-Zid je vodeći partner u prekograničnom konzorcijumu, a organizacija Centar Djeca danas je partner iz Albanije.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.