NavMenu

Izvršena vanredna revizija berzanskog indeksa MONEX

Izvor: Mina Petak, 18.12.2020. 14:32
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Montenegroberza je obavila vanrednu reviziju berzanskog indeksa MONEX, u skladu sa metodologijom i propisanim kriterijumima koji su korišćeni prilikom njegovog formiranja.

Iz Montenegroberze je saopšteno da je do vanredne revizije indeksa MONEX došlo zbog brisanja emitenta kotorskog Jadran Perasta i obustave trgovanja akcijama nikšićke kompanije Mehanizacija i programat.

- Do vanredne revizije indeksa je došlo i zbog podnošenja zahtjeva podgoričkog društva Swiss osiguranje za prelazak sa regulisanog tržišta (standard segmenta) na MTP ME tržište - navodi se u saopštenju.

Nakon realizovane revizije, u sastav indeksa MONEX uvrštena je nova kompanija Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG).

- U indeksu se više ne nalaze akcije Prve banke, Jadran Perasta, Vatrostalne, Swiss osiguranja, Mehanizacije i programata, Preduzeća za građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja, kao i Autoremonta Osmanagić - dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.