NavMenu

Istraživanje o stanju preduzetništva u BiH, poziv zainteresovanima za učešće

Izvor: Bussines Magazine Utorak, 09.04.2024. 15:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)Ilustracija

Investicijska fondacija Impakt najavljuje pokretanje sveobuhvatnog istraživanja o potrebama i uslovima poslovanja novih poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, a ovo istraživanje će biti fokusirano na privredna društva i obrte koji su osnovani u posljednje tri godine, od 1. januara 2021. do 31. decembra 2023. godine, prenosi Bussines Magazine.

Cilj ovog istraživanja je dublje razumijevanje konteksta u kojem posluju preduzetnici, identifikacija podrške koja im je potrebna za uspostavu, razvoj i održivost biznisa, kao i prepoznavanje sistemske infrastrukture koja može poboljšati poslovni ambijent.

- Prikupljeni podaci neće koristiti samo poslovnoj zajednici, već će biti od koristi i u akademskim istraživanjima. Ovo je naš doprinos širem razumijevanju ekonomske situacije i potreba preduzetnika u Bosni i Hercegovini, a analiza će moći služiti kao osnova za promjene zakonskih i regulatornih okvira kako bi se olakšalo poslovanje novih preduzetnika - poručuju iz Investicijske fondacije Impakt.


Kako se napominje, istraživanje je potpuno anonimno i svi prikupljeni podaci biće tretirani povjerljivo. Svi zainteresovani poslovni subjekti koji žele doprinijeti istraživanju mogu pristupiti upitniku koji se nalazi OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Male porodične kompanije mogu uspjeti i u BiH - Ovo su dva svijetla primjera

Male porodične kompanije iz metalske i drvoprerađivačke industrije dokaz su kako se napornim radom može postići uspjeh. Kompanije Perfect Welding iz Bugojna i Č.J. iz Bihaća, imali smo tokom protekle godine, prilike upoznati kroz project USAID-a Diaspora Invest. Bugojanska firma je u prošloj godini imala prihode od 1.628.354 KM te dobit od 311.146 KM. U firmi je zaposleno 18 radnika. Sa prijateljem ju je pokrenuo Nedžad Šečibović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.