NavMenu

Agrokor dokapitalizuje Konzum BiH sa 68,7 mil KM - Ubuduće fokus na male i srednje trgovine

Izvor: Nezavisne novine Petak, 01.09.2017. 12:11
Komentari
Podeli
Trgovinski lanac Konzum BiH će biti dokapitalizovan sa 68,7 mil KM, a likvidnost će mu biti osigurana sa 29,7 mil KM, saopšteno je u četvrtak (31. avgust) iz Konzuma.

Nakon sjednice Privremenog vijeća Agrokora saopšteno je kako se ovim odlukama obezbjeđuje budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede Bosne i Hercegovine.

Dokapitalizacija će biti izvršena preko kompanija Ledo i Sarajevski kiseljak.

- Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzuma BiH za stabiliziranje poslovanja i odlukama je pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije - saopštili su oni.

Iz Konzuma je saopšteno kako je sada otvoren put od strane Agrokora i da slovenački Mercator, koji je takođe dio koncerna, preduzme korake potrebne kako bi se realizovao plan unutar kojeg Mercator tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod svoj brend.

- Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora, kao i obaveze održavanja istih - saopštili su iz ovog trgovačkog lanca.


Dodaju kako je kompletan proces vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa zaposlenih kompanije Konzum BiH je bila prioritet. Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će obezbijediti dalju stabilnost poslovanja.

- Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača, ali i brojnih kupaca, koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru - imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama - zaključili su u Konzumu BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.