NavMenu

Agrokor dokapitalizuje Konzum BiH sa 68,7 mil KM - Ubuduće fokus na male i srednje trgovine

Izvor: Nezavisne novine Petak, 01.09.2017. 12:11
Komentari
Podeli
Trgovinski lanac Konzum BiH će biti dokapitalizovan sa 68,7 mil KM, a likvidnost će mu biti osigurana sa 29,7 mil KM, saopšteno je u četvrtak (31. avgust) iz Konzuma.

Nakon sjednice Privremenog vijeća Agrokora saopšteno je kako se ovim odlukama obezbjeđuje budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede Bosne i Hercegovine.

Dokapitalizacija će biti izvršena preko kompanija Ledo i Sarajevski kiseljak.

- Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzuma BiH za stabiliziranje poslovanja i odlukama je pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije - saopštili su oni.

Iz Konzuma je saopšteno kako je sada otvoren put od strane Agrokora i da slovenački Mercator, koji je takođe dio koncerna, preduzme korake potrebne kako bi se realizovao plan unutar kojeg Mercator tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod svoj brend.

- Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora, kao i obaveze održavanja istih - saopštili su iz ovog trgovačkog lanca.


Dodaju kako je kompletan proces vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa zaposlenih kompanije Konzum BiH je bila prioritet. Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će obezbijediti dalju stabilnost poslovanja.

- Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača, ali i brojnih kupaca, koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru - imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama - zaključili su u Konzumu BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.