NavMenu

Toni Meggle, vlasnik kompanije "Meggle" - Istorija duga 130 godina

Izvor: eKapija Srijeda, 01.06.2016. 15:50
Komentari
Podeli
Toni Meggle (Foto: meggle.com)Toni Meggle
Toni Meggle, predsjednik odbora "Meggle AG", sa samo 29 godina postao je ravnopravan partner svom ocu u vođenju ove velike kompanije. Pod vođstvom Tonija Megglea, porodični biznis koji je počeo na lokalnom nivou, prerastao je u kompaniju sa poslovanjem širom svijeta. Kompanija se pozicionirala u proizvodnji putera i specijaliteta od putera, bageta kao i mliječnih proizvoda u prahu.

Legendarna TV reklama za biljni puter u kojoj Merilin Monro priznaje Toniju Meggleu da je obožovalac "Meggle"-a, bila je glavni "krivac" da dobiju status premium brenda.

Kao preduzetnik sa vještinom predviđanja, Toni Meggle se još na početku fokusirao na onaj stil vođenja kompanije koji je baziran kako na saradnji sa motivisanim kadrom, tako i na saradnji sa radničkim savjetom.

Nastavio je projekat gradnje stambenog naselja za radnike, koje je njegov otac počeo, uspostavio način penzionisanja u kompaniji i uveo da radnici imaju mogućnost dostavljanja prijedloga.

Šezdesetih godina prva fabrika za pravljenje kalupa proizvodi 61.000 blokova maslaca dnevno. Kompanija ostvaruje zaradu od 100 miliona tadašnjih njemačkih maraka. Dvadesetak godina kasnije postavljaju se nova postrojenja za preradu otpadnih voda. "Meggle" zapošljava 820 radnika.

Na početku 2000-ih "Meggle" pokreće velike investicije i postavlja postrojenja za sušenje mlijeka po najnovijoj tehnologiji.

Nove funkcije u novom milenijumu

Iz operativnog menadžmenta Toni Meggle se povukao 2002. godine, kada je kompanija restruktuirana. Od tada, vrši funkciju direktora odbora "Meggle AG" i za sebe kaže da je asistent Upravnog odbora. Ima diplomu u poslovno-industrijskoj administraciji sa briselskog Management Center Europe. Specijalizovao se kao ekspert u industriji mlijeka.

Za svoj 75. rođendan Toni Meggle postao je počasni građanin Vaserburga.


Sve je počelo od male fabrike sira

Inače, priča o "Meggle"-u počela je sa Jozefom Antonom Meggle koji je u Gornjoj Bavarskoj kao konjušar 1887. godine stekao znanja o izradi sira koja će mu u budućnosti biti od koristi. Zajedno sa suprugom Marijom osnovao je malu fabriku sira u Rajtmeringu. Ostalo je istorija.

Na samim počecima, "Meggle" je bio poznat po ekstra kvalitetnom maslacu, namazima i mlijeku. Na tržište BiH "Meggle" dolazi 1996. godine, dok se dvije godine nakon osniva i "Meggle BiH" koji koristi uslužne djelatnosti lokalne mljekare "Sapit".

Vlastita mljekara u Bihaću osnovana je 2002. godine. Danas se proizvodnja odvija na lokaciji ukupne površine od preko 25.000 m2 u okviru kojeg se nalazi preko 4.000 m2 proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mlijeka, proizvodnju i kontrolu mliječnih proizvoda, te njihovo skladištenje i distribuiranje na tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.