NavMenu

Edukido želi da proširi poslovanje - U potrazi za lokalnim partnerima

Izvor: Franchising.rs Ponedjeljak, 06.06.2022. 07:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: patat/shutterstock.com)Ilustracija
Originalni edukativni program s LEGO kockama koji djecu na zabavan način uvodi u svijet prirode, nauke i tehnike razvija se pod imenom Edukido i nastao je u Poljskoj. Na tom tržištu, Edukido ima 59 edukativnih centara, ali su ambicije ovog koncepta neuporedivo veće.

Kompanija želi da proširi poslovanje i u druge evropske zemlje i već je u potrazi za lokalnim partnerima - primaocima franšize. Kad razmišljaju o mogućim kandidatima, u kompaniji kažu da ih ne bi iznenadilo ako sledeći partner bude žena - sudeći barem prema dosadašnjem iskustvu.

Zanimljiv je, naime, podatak koji iznosi direktorka Edukida Ana Stasjuk:

- Čak 66% centara u Poljskoj, kao i master franšizu u Hrvatskoj, vode žene. Pa i u sjedištu Edukida rade uglavnom žene, koje čine skoro 70% zaposlenih. Primjećujemo da žene, bez obzira na to da li imaju djecu ili ne, žele da se bave poslovima koji imaju značaj, donose nešto novo i dobro, a često je to u oblasti obrazovanja djece. Edukido je upravo osmišljen u skladu sa aktuelnim trendovima u vaspitanju i obrazovanju djece i naše primateljke franšize to vrlo dobro znaju.

Vođenje Edukido centra nije pretjerano zahtjevan biznis, kad se uzme u obzir da je franšizni koncept dobro ustrojen, a podrška davaoca franšize sveobuhvatna i pravovremena.

- Sve to omogućava primaocima franšize da mnogo lakše usklađuju svoje profesionalne ambicije sa porodičnim životom - primjećuje Stasjuk i dodaje da je ovo sigurno jedan od razloga zašto među primaocima Edukido franšize ima nešto više žena.

Među njima su i majke koje su odlučile da se posle porodiljskog odsustva ne vrate na stari posao, već posvete sopstvenom biznisu - prije svega, zbog fleksibilnijeg radnog vremena i veće slobode u raspoređivanju obaveza.

- Takođe, tu su i žene koje su želele da napuste posao u korporaciji, promene karijeru i pokrenu nešto svoje - dodaje Ana Stasjuk.

Ova franšiza, ipak, nije rezervisana isključivo za žene, napominje. Ono što, generalno, može da privuče sve zainteresovane je činjenica da primaoci franšize ne moraju imati neko posebno poslovno iskustvo. Naravno, iskustvo u radu s decom je prednost, ali nije obavezno. Primalac franšize svakako prolazi obaveznu obuku tokom koje će dobiti sva znanja neophodna za vođenje biznisa pod ovim brendom. To, između ostalog, uključuje i marketing, prodaju, ali i proces odabira predavača i instruktora koji će voditi edukativne radionice s djecom. Pored toga, podrška iz centrale pruža primaocima franšize preko potreban osjećaj sigurnosti i dobru osnovu za dalji nesmetan razvoj poslovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.