Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Vodič do održivog doma - Odaberite uređaje za domaćinstvo koji doprinose boljoj budućnosti

(Foto: Miele)
Sve glasnija upozorenja prirode, kao i brz protok informacija iz svih delova sveta, u proteklom periodu rezultirala su "ekološkim osvešćivanjem" javnosti na našim prostorima. Tako danas sve veći broj ljudi teži da u svakodnevnom životu donosi zdravije, održive odluke i bira brendove koji dele njihove vrednosti.

Istovremeno sa podizanjem ekološke svesti javnosti i zahtevima tržišta, povećavao se i značaj održivog poslovanja za korporativni sektor - danas gotovo svaka kompanija održivost navodi kao jedan od vodećih principa poslovanja. Promene u životnim stilovima donele su nove standarde i kada je u pitanju uređenje enterijera, pa se održivost uređaja sada nalazi čak na drugom mestu liste prioriteta potencijalnih korisnika, odmah nakon funkcionalnosti.

Ukoliko i vi imate želju da svojim izborima smanjite ekološki otisak i učinite mali korak ka boljoj budućnosti, u nastavku je nekoliko saveta od kojih možete da krenete prilikom izbora kućnih uređaja.


1. Birajte proizvode koji prolaze test vremena

Dug vek upotrebe uređaja, kao kontrapunkt aktuelnoj kulturi odbacivanja, ultimativni je oblik održivosti. Nažalost, živimo u vremenu kada se sve više govori o tome da potrošačka elektronika nije ni izbliza kvalitetna kao ranije i kada dotrajali "povoljni" kućni uređaji sve češće brzo završavaju na deponijama. Stoga, kada se odlučite za veću početnu investiciju kako biste zagarantovali sigurnost i dugo trajanje uređaja, vi zapravo donosite jednu ekološki osvešćenu odluku.

Za kompaniju Miele, vodećeg proizvođača kućnih uređaja koji već više od decenije uspešno posluje i na našem tržištu, dugo trajanje uređaja je imperativ koji garantuju svakom potrošaču. Apsolutno svaki uređaj koji napusti pokretnu traku prolazi opsežne provere kvaliteta i testira se na upotrebni vek od čak 20 godina. Preciznije, dok se neki motori automobila podvrgavaju testiranju do 3.000 sati, u Miele-u se proizvodi testiraju na neprekidan rad do čak 10.000 sati!


2. Inovativne funkcije donose energetsku efikasnost

Znamo da su upravo kućni uređaji najveći potrošači električne energije u jednom domaćinstvu, a naizgled male inovacije, poput kraćih ciklusa pranja i više klase energetske efikasnosti uređaja, zapravo čine veliku razliku kada su u pitanju kako održivi razvoj, tako i troškovi domaćinstva.

Uzmimo kao primer mašine za pranje posuđa, koje tradicionalno imaju niže klase energetske efikasnosti. Ukoliko se odlučite za Miele sudo mašine, na raspolaganju su vam inovativne funkcije, poput EcoPower tehnologije, koja potrošnju vode u ECO programu smanjuje na čak 8,9 l. To takođe znači da je potrebno manje energije za zagrevanje vode, što vašu mašinu za pranje sudova čini energetski efikasnijom, uz savršene rezultate pranja i nejviši nivo higijene.


3. Potražite savet stručnjaka

Ako ste bar jednom kupovali uređaje za domaćinstvo, verovatno ste bili preplavljeni velikim izborom. Ukoliko nemate predznanje iz oblasti elektronike, ili se ne snalazite baš najbolje sa deklaracijama, teško da ćete samostalno, brzo i lako, uspeti da odaberete pravu opciju koja je pri tom i održiva.

U tom slučaju, potražite pomoć stručnog savetnika koji će vas saslušati i pomoći vam da odaberete proizvod koji će najbolje odgovarati vašem životnom stilu i potrebama. Miele prodajni saloni na tri lokacije u Beogradu - u Balkanskoj ulici, Bulevaru Zorana Đinđića i Bulevaru Vudroa Vilsona, nude vam jedinstveno iskustvo kupovine i priliku da na jednom mestu dobijete sve relevantne informacije, uz najširi asortiman uređaja koje možete isprobati u samom salonu i uveriti se u njhovu učinkovitost i kvalitet.


4. Dodatno istražite brend

I na samom kraju, kada odaberete željeni uređaj, dodatno istražite korporativnu filozofiju brenda kako biste bili potpuno sigurni da kompanija deli vašu posvećenost održivom razvoju.

Od svog osnivanja 1899. godine pa do danas, Miele je ostao porodična kompanija u čijoj srži je posvećenost i odgovornost – prema osnivačima, zaposlenima, korisnicima, dobavljačima, životnoj sredini i društvu. Dodatan fokus na održivost kompanija je stavila i aktuelnom globalnom kampanjom "Kvalitet ispred svog vremena", koja se sprovodi sa ciljem da informiše kupce o izvrsnosti u pogledu načina izrade, performansama i održivosti proizvoda.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Enterijer i eksterijer - Kako do vrhunskog uređenja doma i poslovnog prostora" možete pročitati OVDJE.

Fotogalerija
Miele - Vodič do održivog doma


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak