Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Pametni uređaji koji će se tražiti ove godine

Ilustracija
Ilustracija
U ovom trenutku, mi smo sve bliži scenariju da u dogledno vrijemo postanemo kiborzi. Naime, cijeli razvoj tehnologije vodi ka trajnijoj vezi i integraciji svih naših funkcija sa tehnologijom. U međuvremenu, veliki svjetski proizvođači skoro svakodnevno nas iznenađuju inovacijama koje implementiraju u svoje proizvode.

Gillette – samozagrijavajući brijači

Kompanija Gillette premijerno je prikazala brijače koje ovaj put umjesto većeg broja britvica odlikuje jedna potpuno nova uloga. Naime, razvijen je brijač koji osim što besprijekorno uklanja dlačice, istovremeno zagrijava kožu i sapun do 122 stepeni. Ovo se dešava za manje od jedne sekunde, i već oživljavate osjećaj brijanja kao u nekadašnjim brijačkim salonima. Proizvod još nije u komercijanoj prodaji, ali su pre-narudžbe na svjetskom nivou bile početkom godine putem Indiegogo kampanje i po cijeni od 160 USD.


LG Signature OLED TV R9 - iskustvo kao nikad prije

LG je pokazao svoj novi OLED televizor koji nestaje, s zaslonom koji se može protegnuti na 65 inča, a zatim se pretvoriti u kompaktnu kutiju. Očekivani datum lansiranja je najavljen za drugu polovinu 2019. Iako iz LG-ija još nisu objavili očekivanu prodajnu cijenu, zna se da novi model nudi 4K HDR Smart TV gledanje iskustvo kao nijedno ranije, a sa Google pomoćnikom i Alexa. Uz to dobijate prostranost i neometan pogleda onda kada to želite u svom dnevnom boravku.



Withings Move - nestvarno trajna baterija

Novi pametni sat iz Withingsa, prati aktivnost i vaš san. Ima ugrađen GPS tracker i sinhronizuje se sa aplikacijom Health Mate, i sve to po cijeni od 69,95 dolara. Najimpresivnije je to što radi 18 mjeseci bez potrebe za punjenjem baterije. Njegov umanjeni dizajn s analognim satom razlikuje ga od mnogo drugih "tragača" na tržištu.

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)

MoodoGo prijenosni difuzor - mirisna čarolija

Moodo proizvodi aromatske difuzore za dom ili vozilo koji se mogu personalizirati zahvaljujući četiri zamjenjive kapsule i pametnoj tehnologiji. Moodo je predstavio MoodoGo uređaj koji je mobilan, a sve što trebate je USB napajanje za početak ispuštanja dobrih mirisa. MoodoGo drži samo jednu kapsulu s mirisom, ali je savršeno prikladan za držače za čaše i skučene prostore za sto. Možete ga naručiti za 29,90 USD.

Harley-Davidson električni motor

Harley-Davidson je prošle godine izazvao buru reakcija kada je predstavio svoj potpuno električni motor, nazvan LiveWire. Harley je početkom godine najavio datum prvih isporuka i cijenu: avgust 2019. godine počevši od 29,799 dolara. LiveWire cilja na novu demografsku grupu vozača motora, koja cijeni tihu mašinu za urbanu vožnju. I sve je automatski, što znači da nema ubrzanja kvačila ili prebacivanja stepena prenosa. Ovo je prvi ove vrste motora u novoj generaciji motocikala. U Harleyu poručuju da jedini zvuk koji ćete čuti jesu otkucaji vašeg srca.




Nreal pametne naočale

Naočale u kojima se miješa realnost i virutalnost. One omogućvaju da ono što vidite u stvarnom svijetu prekrijete virtualnim sadržajem. Nreal je kineska start-up kompanija koja je razvila ove neobične naočale koje izgledaju skoro kao normalne naočale koje možete nositi na ulici. Nrealove svjetlosne naočale spremne su za nošenje, dizajnirane kako bi pružile jedinstveno iskustvo s prostornim zvukom, glasovnom kontrolom i širokim zaslonom od 1080p - bez glomaznih slušalica. Proizvod je još u razvojnoj fazi te će uskoro biti više informacija oko komercijalne proizvodnje.

Mophie Juice Pack - za vlasnike iPhona

Riječ je o prenosnom uređaju za punjenje iPhonea koji takođe ne prikriva Lighting port tokom punjenja. Znači, možete puniti telefon dok slušate slušalice ili slikate. Mophiejev Juice Pack Access dobija snagu iz bilo koje Qi bežične ploče za punjenje ili uključenog kabla za punjenje, što daje do 31 sat trajanja baterije. I uprkos elegantnom dizajnu, dovoljno je tvrd da može i da zaštiti vaš telefon od oštećenja. Odgovara Xs Max, Xs / X i XR iPhone uređajima.

Lenovo stoni sat sa Google asistentom

Ljepota novog pametnog sata kompanije Lenovo je njegova jednostavnost. Ne nudi video konferencije niti će emitovati TV sadržaj, ali pokriva sve druge oblasti: ispisuje vremena, i nježno vas budi s displejem na satu koje se postupno osvjetljava prije nego se alarm aktivira. Ako ga povežete s Google asistentom, možete ga uputiti da radi još mnogo toga. Malen i moderan sa sivom torbicom od vrijeska, to je nenametljiv i koristan dodatak. Narudžbe se otvaraju ovog proljeća, cijena je 79,99 dolara.


KitchenAid Cook - cijela kuhinja na 30 cm

Cook Processor Connect, uređaj za kućnu upotrebu, kojim se automatski miješa povrće, usitnjava sastojke prema željenoj veličini, miješa tijesto, kuva na pari, prži, mjeri težina i više. Takođe dolazi programiran sa 100 recepata s detaljnim uputstvima kojima se pristupa putem aplikacije. Cijena od 1.399 USD.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak