NavMenu

BH Telecom ulaže 15 mil KM u startape

Izvor: Klix Četvrtak, 09.09.2021. 15:01
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Treću godinu zaredom kompanija BH Telecom organizovala je danas u Sarajevu konferenciju Sarajevo TechLab, kojoj je cilj da predstavi inovatore i pomogne im da svoje ideje razvijaju i pretvaraju u održive biznise.

Na otvaranju konferencije generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je kako ovim kompanija obilježava svoj dan, koji je 5. septembra, te je podsjetio kako se ovaj datum obilježava kao dan kompanije od 1993. godine, kada je prekinuta telekomunikacijska blokada i uspostavljena prva međunarodna satelitska veza između BiH i Švicarske korištenjem međunarodnog koda 387.

- BH Telecom je prije nekoliko godina počeo izazovno i uzbudljivo putovanje transformacije u digital service provajdera, u kompaniju koja je spremna odgovoriti svim izazovima savremenog digitalnog doba. Kompanija je ove godine ostvarila značajne rezultate i za sedam mjeseci je ostvareno 17 mil KM više dobiti u odnosu na prošlu godinu i 12 miliona više od plana. S augustom procjenjujemo da ćemo dosegnuti godišnju planiranu dobit - istakao je Kahriman te dodao kako očekuje da ukupna dobit ove godine bude 70 mil KM.

I u naredne tri godine BH Telecom će ulagati u inovacije te je osigurao 15 mil KM za startape. Smatraju da bi to trebao biti poticaj svim mladim ljudima koji imaju specifična znanja i ekspertize u korištenju naprednih tehnologija kako bi se kreiralo novo bolje digitalno društvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.