NavMenu

Nova prilika za početnike u poslu - Krenule obuke za građane Istočnog Sarajeva

Izvor: eKapija Petak, 07.05.2021. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: kozirsky/shutterstock.com)
"Preduzetničke kompetencije i "Razvoj CANVAS modela za inovativne početnike u poslu" nazivi su obuka kojima je početkom maja 2021. godine u Istočnom Sarajevu počeo novi ciklus akcelerator programa.

Priliku da učestvuje u programu dobilo je 20 pojedinaca i timova sa područja Istočnog Sarajeva čije je poslovne ideje prihvatila stručna komisija na prezentaciji održanoj krajem aprila, prenosi Preduzetnički portal RS.

Odabrani kandidati u naredna dva mjeseca učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, korišćenje besplatnog prostora za rad u okviru poslovnog inkubatora, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja, te povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu. Sa njima će raditi iskusni predavači i mentori uz čiju će podršku svoju poslovnu ideju pretvoriti u isplativ posao.

Program realizuje Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – OJ Ekonomski fakultet Pale, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, Gradom Istočno Sarajevo, te opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo. Kompletan program biće održan u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Palama.

Razvojna agencija Republike Srpske do sada je realizovala pet akcelerator programa u Banjaluci, Prijedoru, Bileći, Palama i Bijeljini i Ugljeviku. U programima je učestvovalo 75 učesnika, od kojih je njih 48 uspješno završilo program, a različitim finansijskim i nefinansijskim nagradama podržana su 32 učesnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.