NavMenu

Raspisan međunarodni poziv za startap takmičenje iz sektora turizma - Potraga za idejama u ranim fazama razvoja

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.04.2021. 10:32
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je takmičenje kako bi identifikovala najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od uticaja pandemije COVID-19.

Cilj takmičenja je podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promociju inkluzije i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju, kao dio UNWTO-ovog posebnog fokusa na ruralni razvoj kroz turizam, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine i turizma RS.

Prijave su otvorene za projekte koji podstiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promovišu osnaživanje žena i mladih i grade mogućnosti za ranjive grupe u ruralnim područjima; koji se odnose na promociju i zaštitu prirodnih resursa, uključujući rješavanje negativnog uticaja turizma na klimatske promjene, rješavanje pitanja otpada i zaštite prirodnih resursa; startapi koji pružaju inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promovišu pristup finansijama, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima i za projekte usmjerene na upotrebu novih tehnologija ili inovacija za konkurentnost i unapređenje ruralnog turizma.

Ovo takmičenje je namijenjeno projektima u ranoj fazi razvoja. Zahtjevi za učešće su sljedeći:

- inovativnost, - potencijal za skalabilnost/rast posla,

- ovjeren ili testiran poslovni model,

- širenje tržišta,

- tim preduzetnika/promotora,

- posvećenost ciljevima održivog razvoja,

- relevantnost teme.

Pored ovih kriterijuma, evaluiraće se i drugi zahtjevi za odabir, kao što su: tržišni potencijal, održivost, društvena odgovornost, socijalne inovacije, ekonomski uticaj, uticaj na okoliš, uticaj na upravljanje destinacijom.


Odabrani kandidati će imati mentorstvo UNWTO-a i vrhunskih partnera, prilagođenu podršku za startape, mogućnosti ulaganja, postajanje dijelom UNWTO-ove mreže za inovacije, postajanje dijelom UNWTO-ovog pilot projekta "Najbolja turistička sela", mogućnosti stipendiranja za Turističku onlajn akademiju, prilika za predstavljanje startapa na 14. Generalnoj skupštini UNWTO-a u Marakešu, u Maroku.

Obrazac za registraciju dostupan je na internet stranici OVDJE.

Više informacija o ovom takmičenju dostupno je na OVOM linku, a rok za prijavu je 1. jul 2021. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.