NavMenu

Bosanska Krupa sufinansira omladinske startap biznise - Prijem aplikacija do 23. aprila

Izvor: eKapija Subota, 10.04.2021. 10:58
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Općina Bosanska Krupa je objavila javni poziv putem kojeg mladi mogu dobiti do 5.000 KM za (su)finansiranje svojih startap biznisa.

Buđenje poduzetničkog duha među mladima, motivisanje studenata, početnika i kreativnih pojedinaca sa inovativnim i provodivim poslovnim idejama, obuka o procesu stvaranja novih poslovnih mogućnosti, omogućavanje mladima stvarno pokretanje vlastitog biznisa, glavni su ciljevi ovog programa.

Na javnom pozivu mogu učestvovati nezaposlena fizička lica (osobe od 18 do 35 godina starosti), pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili, te timovi u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba, saopšteno je na sajtu Općina Bosanska Krupa.

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan, u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode) pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.

Općina Bosanska Krupa će za uspješno ocijenjen biznis plan osigurati su/finansiranje: troškova registracije firme; dio ili u cjelosti troškova zakupnine prostora do visine odobrenih sredstava; dio ili u cjelosti troškova zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini; dio troškova uređenja i opremanja poslovnog prostora; dio troškova nabavke opreme, mašina, alata.


Podnosilac prijave za svoj uspješno ocijenjen biznis plan može dobiti od 2.500 do 5.000 KM.

Prijem aplikacija vršit će se do 23. aprila 2021. Uz javni poziv na veb stranici Općine Bosanska Krupa objavljen je prijavni obrazac, kao i uputstvo za popunjavanje prijave.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stručnog saradnika za rad s mladima i nevladinim organizacijama, putem telefona (+387 37 961 460) ili mail-a: ranelak@opcinabosanskakrupa.ba

Tekst javnog poziva i prateću dokumentaciju možete pronaći na linku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.