Izvor: eKapija | Subota, 12.09.2020.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi virtuelni sajam Western Balkans Startup Expo 18. septembra

Prvi virtuelni regionalni sajam biznisa i inovacija u regionu Western Balkans Startup Expo održaće se 18. septembra.

Startapovi koji žele da učestvuju i predstave se stručnom žiriju i investitorima iz EU i SAD na 360 CONNECT platformi mogu da se prijave do 15. septembra, navedeno je u saopštenju.

Poziv je otvoren za sve startapove koji rješavaju izazove iz oblasti digitalne ekonomije, adresiraju probleme relevantne za velika tržišta, traže investiciju i/ili prilike za bespovratna sredstva, potencijalne klijente, partnere u regionu i izlazak na veće tržište.

Najboljim startap timovima, 360 CONNECT u saradnji sa Impact Hub Beograd, USAID, EBRD, WBF i Studio X Ventures obezbjeđuje pristup globalnom tržištu, investiciju i ekspertsku podršku, povezivanje sa kompanijama u regionu, mrežu stručnih saradnika za "smart growth" startap kompanije, kao i nagrade za tri najbolja pitcha.

Prema Startup Genome istraživanju, startap ekosistem Srbije vrijedan je 502 mil USD i da bi nastavio da se razvija, važno je da se predstavi na pravi način globalnim investitorima i biznis anđelima.

- Oni su u potrazi za solidnim regionalnim startap ekosistemima kao potvrdama ozbiljnosti i perspektivnosti tržišta Zapadnog Balkana. Takva prilika je upravo Western Balkans Startup Expo - dodaje se.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.