Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 07.09.2020.| 11:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pokrenut Start Up Accelerator u Prijedoru - Objavljen konkurs za finansijsku podršku IT projektima i kreativnoj industriji

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)
U okviru projekta Prijedor Circle Hub pokrenut je Start Up Accelerator koji predstavlja novi zajednički program finansijske podrške i mentorisanja startap kompanija u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije Grada Prijedora i Agencije PREDA-PD. Projekat podržava Vlada Švicarske.

Start Up Accelerator program je otvoren za sve zainteresovane preduzetnike/ce koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području grada Prijedora i imaju proizvod ili uslugu koja se temelji na IT tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama.

Program osigurava za pet startap kompanija mentore, infrastrukturu, promociju, umrežavanje i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 35.000 KM, prenosi Prijedordanas.com.

Prednost imaju oblasti softver/programiranje, video i računarske igrice, dizajn, oglašavanje/marketing, zanati kroz upotrebu novih tehnologija (3D štampa), fotografija, filmska i video industrija, muzika i izvođačke umjetnosti, arhitektura, radio i televizija.

Učesnici Start Up Accelerator programa mogu biti mikro i mala privredna društva kao i samostalni preduzetnici sa sjedištem u Prijedoru koji su registrovani poslije 1. avgusta 2020. godine, a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.

Pravo za učešće imaju i svi zainteresovani pojedinci i razvojni timovi koji se sastoje od punoljetnih, poslovno sposobnih osoba koji će u sklopu Start Up Accelerator programa biti obavezni da se registruju kao samostalni preduzetnici ili privredna društva sa sjedištem u gradu Prijedoru, a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.