Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 03.09.2020.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo dobilo Centar za izvrsnost u poduzetništvu

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler i načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić otvorili su danas, 3. septembra, Centar za izvrsnost u poduzetništvu na adresi Avde Jabučice 52.

Centar je uspostavljen zahvaljujući podršci Evropske unije kroz projekt EU4Business, a omogućit će dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i kreiranju radnih mjesta.

Sattler je izjavio da mu je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju tog Centra, te podsjetio da je EU osigurala paket podrške od 300 miliona eura od čega je dobar dio namijenjen privredi.

– Drago mi je da imamo jake partnere u ovom projektu kao što je načelnik Ajnadžić, Međunarodna organizacija rada, te Ambasada Njemačke koja finansijski podržava EU4Business – dodao je Sattler.

Projekt EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH. Program je vrijedan 16,1 mil EUR, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 mil EUR) i Savezna Republika Njemačka (1,1 mil EUR).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.