NavMenu

JSGuru gradi IT centar u Banjaluci - U planu i investicije u Brčkom i Bijeljini

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.06.2020. 14:49
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Q STATION projekat, čija je vrijednost više stotina hiljada konvertibilnih maraka koji realizuje JSGuru zajedno sa MarketMakers projektom istražuje potencijal Bijeljine i Brčkog za njegovo širenje i dodatnu investiciju u IT sektor ovog područja.

Banjalučka kompanija JSGuru je u periodu korone nastavila potpuno normalno svoje poslovanje uz rad od kuće, a svoje investicione i razvojne projekte ubrzala. Naime, ova kompanija, koja je trenutno i kandidat za predstavnika BiH u najvećoj evropskoj startap mreži – Startup Europe (Western Balkans Network), realizuje projekat Q STATION, odnosno gradi IT edukativni, razvojni, istraživački i preduzetnički centar u Banjaluci, koji će mladima ponuditi prvenstveno kvalitetnu IT obuku, mogućnost zapošljavanja u lokalnim IT kompanijama, vršenje tehnoloških istraživanja i razvoja vlastitih startapova. Vrijednost ovog projekta je više stotina hiljada konvertibilnih maraka u kojem zajedno učestvuje kompanija JSGuru i projekat MarketMakers u manjem dijelu investicije.

S obzirom na želju da se IT zajednica razvija i van Banjaluke, kao jedna od prvih narednih stanica odabrano je područje Bijeljine i Brčkog. Još krajem marta ove godine započete su pripreme istraživanja potencijala ulaganja u razvoj IT sektora tog područja, a evo već početkom maja istraživanje je krenulo u realizaciju.

- U prvom dijelu istraživanja napravljeni su kontakti sa lokalnim IT kompanijama, javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, omladinskim organizacijama i drugim zainteresovanim subjektima, te na osnovu razgovora i prikupljanja bitnih informacija za Q STATION projekat stekao se utisak da ovo područje ima potencijal za investiranje u IT sektor - navode iz istraživačkog tima.

Nakon prve faze istraživanja, tim koji vodi istraživanje prelazi u drugu fazu, a to je ispitivanje zainteresovanosti građana, prvenstveno nezaposlenih i studenata, za IT industriju, bez obzira na nivo znanja koje posjeduju.
Kako se saznaje, JSGuru i MarketMakers su već pripremili drugu fazu koja će početi danas, 1. juna, a za istu su obezbjedili čak nagradnu igru sa veoma vrijednim nagradama za sve ispitanike koji budu popunili anketni upitnik, prenio je Infobijeljina.com.

Firme:
JSGuru
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.