Izvor: eKapija | Subota, 02.05.2020.| 18:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poziv za m:tel IoT izazov - Nagradni fond za unapređenje energetske efikasnosti 10.000 KM

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
U posljednje vrijeme mnogo je interesantnih informacija i preporuka kako da što kvalitetnije ispunite vrijeme provedeno u kući. Svakodnevno možete obilaziti svjetske muzeje, uživati u onlajn koncertima, pohađati raznovrsne kurseve, igrati se ili zabaviti uz mnoštvo TV sadržaja, a ono što se preporučuje je da svoje vrijeme u kući iskoristite i za razmišljanje o tome kako da pametnim tehnološkim rješenjima sačuvamo našu planetu, prenosi Itbase.ba.

Tema ovogodišnjeg m:tel Playgrounda upravo se bavi unapređenjem energetske efiksanosti korišćenjem IoT tehnologije, a oblasti u kojima možete da konkurišete su:

- Rješenje koje pomaže građanima i privrednim subjektima da vode računa o svojoj komunalnoj potrošnji kroz povećanje energetske efikasnosti.
- Rješenje koje pomaže podizanju svijesti javnosti, o važnosti energetske efikasnosti i može uticati na pozitivnu promjenu ponašanja.
- Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti u saobraćaju kroz efikasnije upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i načinima njenog korištenja.
- Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti kroz efikasnije upravljanje, korištenje i zaštitu prirodnih resursa (poljoprivreda, šume, vode, biomasa)

- Budite inovativni i iznenadite nas svojim rješenjima. Rok za prijavu ideja je 20. maj 2020. godine, a budući da se prijaviti mogu timovi od 2 do 5 osoba, ako nemate tim, onda to shvatite kao prvi izazov. Prezentujte svoju ideju rodbini, prijateljima, kolegama sa posla, kolegama iz developer/marketing ili bilo koje druge grupe. Sklopite svoj tim, prijavite se i krenite zajednički kroz niz izazova - poručuju iz m:tela.

Deset odabranih timova očekuje:

- Mogućnost korišćenja m:tel LoRa mreže,
- Mogućnost korišćenja m:tel Cloud platforme,
- Intenzivni akceleratorski program poslovne i tehničke podrške (npr. treninzi sa ciljem validacije ideje, predavanja o IoT tehnologiji, trening prezentacionih vještina),
- Tehnička i biznis mentorska podrška – učenje i primjena znanja iz različitih oblasti, od tehnologije do razvoja ideje,
- Predstavljanje ideja m:tel-u radi potencijalne saradnje na "Demo danu",
- Na kraju, za najbolje timove obezbijeđen je nagradni fond od 10.000 KM.

Informišite se dodatno na sajtu playground.mtel.ba i dok razmišljate o idejama, učestvujte redovno i na posebno osmišljenim online meetup događajima koje za vas organizuju m:tel i ICT HUB, prenio je Itbase.ba.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.