Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.02.2020.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada KS podržava početnike u poslu - Objavljen poziv za učešće u besplatnom startap biznis centru

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo putem Ministarstva privrede, implementira projekat "Uspostava modela inovativnog business startup centra za početnike u biznisu sa područja Kantona Sarajevo", kojim je predviđeno jačanje kapaciteta, znanja i vještina startap firmi kroz njihov prijem u Inovativni startap biznis centar.

Projekat podrazumijeva stručne edukacije, mentorstvo, savjetovanje, promociju, te korištenje zajedničkog radnog prostora za 20 subjekata, saopšteno je iz agencije SERDA.

Na ovaj način startap firmama će bti omogućen pristup širokom spektru usluga namijenjenih razvoju i rastu početnika u biznisu koje su već razvijene u SERDA-i, objedinjavanjem modela poslovnog centra, inkubatora, otvorenog zajedničkog radnog prostora (coworking space) i startap akceleratora.

U okviru projekta objavljen je javni poziv startap firmama na koji se mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća i obrtnici sa područja Kantona Sarajevo, koji posluju manje od 24 mjeseca. Prednost prilikom odabira imaće inovativne, uspješne, brzorastuće i izvozno orijentirane firme. Osim navedenog, prednost će imati i firme koje vode osobe do 35 godina starosti i žene.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. mart 2020.

Prijavni obrazac može se preuzeti OVDJE ili u prostorijama SERDA-e, a više informacija o načinu prijave moguće je dobiti na linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.