Izvor: eKapija | Subota, 01.02.2020.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SPARK pokrenuo Tech Boost program za startape u ranoj fazi

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
SPARK, edukacijski centar za tech i biznis znanja i vještine iz Mostara, pokreće besplatan i equity-free program Tech Boost osmišljen da ubrza rast starapa u ranoj fazi, koji se žele pripremiti za prvi krug investicija.

Program pokriva širok spektar vertikala i industrija, a istovremeno daje prioritet preduzetnicima.

- Program će trajati osam sedmica, počevši od marta 2020. Namijenjen je potpunim početnicima koji još nikada nisu imali svoj startap, ali i veteranima startap svijeta. Startap ne treba biti isključivo iz Mostara i okoline jer postoji mogućnost rada na daljinu. Osam odabranih startapa će besplatno za svoj tim dobiti prostor, opremu, onlajn i oflajn mentorstvo i edukaciju, te će u tom vremenu raditi na svom proizvodu. Svaka od osam sedmica će pokrivati različite teme iz startap svijeta, poput uvoda u startap svijet, pitchanja i prezentovanja, koncepta lean startapa, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja firmom. Osim lokalnih mentora, sa startapima će raditi i evropski mentori iz poznatog evropskog startap akceleratora Startup Wise Guys - istakli su iz SPARK-a.

Nakon osmonedjeljnog startap programa učesnike očekuje intenzivni trodnevni bootcamp. Teme koje će biti uključene u bootcamp su alati za prodaju i upravljanje firmom, design thinking, akvizicija korisnika/kupaca, te pitch trening. Na kraju, startapi će demonstrirati svoje proizvode na Demo danu na PODIM-u (Maribor, Slovenija) u maju 2020. pred regionalnim i međunarodnim partnerima i investitorima.

- Jedna od prednosti programa je ta što će se startapi postati dio alumni mreže i dobiti priliku da se predstave na EFSE preduzetničkom turniru koji će se održati u oktobru 2020. u Sarajevu. Na ovom takmičenju u mogu osvojiti do 10.000 EUR za razvoj poslovanja - kažu u SPARK-u.

Program Tech Boost je regionalni program osmišljen kao partnerstvo vodećeg evropskog B2B startap akceleratora Startup Wise Guysa i odabranih regionalnih akceleratora, poput SPARKa, kojeg podržava European Fund for Southeast Europe (EFSE) Entrepreneurship Academy.

Rok za prijavu je do 14. februar, a više informacija možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.