Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 13.01.2020.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Caritas BiH poziva mlade na takmičenje u okrivu programa YourJob - Rok za prijave 10. februar

Ilustracija (Foto: Erste Banka)
Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s Caritasom biskupije Banjaluka i Caritasom biskupija Mostar-duvno i Trebinje-mrkan, poziva mlade od 18 do 30 godina na sudjelovanje u natječaju za finansiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća u okviru programa "YourJob".

Cilj programa je dati mladim ljudima priliku u kreiranju svoje budućnosti, razviti svoje vještine i sposobnosti kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća. Cilj je poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja Mostara, Čapljine i Banja Luke kroz financiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog poduzeća.

Pravo sudjelovanja imaju sve mlade nezaposlene osobe od 18 do 30 godina s područja Mostara, Čapljine i Banjaluke. Financijska potpora (grant) za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog poduzeća iznosi do 10.000 KM. Rok za prijavu je 10. februar 2020.

Odabrani kandidati su obavezni sudjelovati u obuci za izradu i pisanje poslovnog/biznis plana.

Za sva dodatna pitanja se možete obratiti i putem e-maila yourjob.bih@caritas.ba i u Caritasovim savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Banjaluci i Mostaru.

Tokom januara 2020. će biti održane informativne sesije na kojima će biti pojašnjeni svi detalji natječaja. Termine i mjesta održavanja infosesija biti će objavljena na www.caritas.ba, na Facebook profilu (YourJobBiH) i Instagramu (yourjobbih).

Više informacija možete pogledati na linku OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.