NavMenu

Caritas BiH poziva mlade na takmičenje u okrivu programa YourJob - Rok za prijave 10. februar

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 13.01.2020. 14:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Erste Banka)Ilustracija
Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s Caritasom biskupije Banjaluka i Caritasom biskupija Mostar-duvno i Trebinje-mrkan, poziva mlade od 18 do 30 godina na sudjelovanje u natječaju za finansiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća u okviru programa "YourJob".

Cilj programa je dati mladim ljudima priliku u kreiranju svoje budućnosti, razviti svoje vještine i sposobnosti kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća. Cilj je poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja Mostara, Čapljine i Banja Luke kroz financiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog poduzeća.

Pravo sudjelovanja imaju sve mlade nezaposlene osobe od 18 do 30 godina s područja Mostara, Čapljine i Banjaluke. Financijska potpora (grant) za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog poduzeća iznosi do 10.000 KM. Rok za prijavu je 10. februar 2020.

Odabrani kandidati su obavezni sudjelovati u obuci za izradu i pisanje poslovnog/biznis plana.

Za sva dodatna pitanja se možete obratiti i putem e-maila yourjob.bih@caritas.ba i u Caritasovim savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Banjaluci i Mostaru.

Tokom januara 2020. će biti održane informativne sesije na kojima će biti pojašnjeni svi detalji natječaja. Termine i mjesta održavanja infosesija biti će objavljena na www.caritas.ba, na Facebook profilu (YourJobBiH) i Instagramu (yourjobbih).

Više informacija možete pogledati na linku OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.