Izvor: Indikator | Utorak, 24.12.2019.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BH Telecom pokrenuo kreiranje ICT startap scene - Objavljen poziv za grantove do 50.000 KM po projektu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
BH Telecom je pokrenuo Projekt uspostavljanja Platforme za podršku razvoju ICT startap scene, koji je najavio prije nekoliko mjeseci, izvještava Indikator.ba.

Kompanija je u ponedjeljak, 23. decembra, objavila prvi javni poziv za učešće u projektu Start IT Up u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima o temi "Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke".

U okviru Start IT Up projekta daće se prostor startap kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Kako se navodi na stranici www.bhtechlab.ba, postoji mogućnost dobijanja grantova za dalji razvoj biznisa, do 50.000 KM po projektu.

Takođe, BH Telecom nudi besplatne telekomunikacijske usluge iz portfolija svojih usluga, korištenje tehnlološke labaratorije BH TechLab, stručno poslovno i tehničko mentorstvo, PR i marketing promociju i mogućnost za partnerstvo sa BH Telecomom.

TechLab nije jednokratni projekat BH Telecoma, jer će kompanija tokom cijele godine provoditi aktivnosti koje će davati podršku razvoju startap ideja iz oblasti smart okruženja s ciljem stvaranja digitalnog, pametnog društva.

Platforma će javne pozive objavljivati jednom godišnje, a rok za podnošenje prijava za prvi javni poziv 23. februara 2020. godine je do 23:59 sati.

Projekt TechLab još jedna je potvrda nove orijentacije BH Telecoma u smjeru razvoja pametnih tehnoloških rješenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.