Izvor: eKapija | Subota, 26.10.2019.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi projekat podrške mladim Banjalučanima za pokretanje biznisa u IT sektoru - Na raspolaganju više od 400.000 KM

Ilustracija (Foto: TippaPatt/shutterstock.com)
Mladi do 30 godina, koji su zainteresovani za pokretanje novih firmi u sektoru informacionih tehnologija, mogu da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji Banjaluka koja će im omogućiti potrebnu obuku, uz mogućnost i finansijske podrške za 20 kandidata koji pokrenu posao.

Ovaj novi projekat podrške Gradske razvojne agencije i partnera, podržan je na pozivu Međunarodne organizacija rada (ILO) za projekte za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.

- Od ukupno 45 dostavljenih projekata iz BiH, za finansiranje je odabran projekat Gradske razvojne agencije Banjaluka pod nazivom "Podrška uspostavljanju i razvoju preduzeća kroz uspostavljanje novog mehanizma podrške za osnivanje i razvoj firmi za lica mlađa od 30 godina". Vrijednost projekta je 418.105 KM – saopštili su iz Agencije.

Kako su pojasnili, riječ je o projektu podrške pokretanju novih firmi za lica mlađa od 30 godina, a u oblasti informacionih tehnologija uključujući oblasti digitalizacije, kreativne industrije i digitalnog marketinga.

- Tokom implementacije projekta, koja će trajati narednih 18 mjeseci cilj nam je da obučimo 100 mladih ljudi mlađih od 30 godina a u skladu sa MOR metodologijom "Započni i unaprijedi svoj posao" i tako ojačamo njihove kapciteta za poslovno planiranje, pripremu poslovnih i marketing planova, menadžment i razvoj proizvoda. Pomenute aktivnosti će biti provedene u cilju realizacije inovativnih poslovnih ideja, te ćemo imati mogućnost da za 20 kandidata koji registruju novu firmu dodijelimo grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra – istakli su iz agencije.

Svi zainteresovani mladi mogu da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji na i-mejl: info@cidea.org, ili telefon broj: 051/433-460 sa naznakom "Za ILO projekat".

Partneri Gradskoj razvojnoj agenciji na projektu: Grad Banja Luka, Zavod za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka, Elektrotehnički fakultet, firme: Blok projekt, Ad Lab, Media Lab, Telegroup, te udruženja: Bit Alijansa, Udruženje žena preduzetnica Klub Žena preduzetnica Republike Srpske i ICBL kao fondacija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.